Sıçrayan Tavşan İkonu Nedir? (Leaping Bunny / Cruelty Free)

Birçok alternatif mevcutken ürün ya da ürün içeriklerini halen hayvanlar üzerinde test eden ve alternatif metotları denemek için herhangi bir girişimi olmayan markalar raflarda karşımıza çıkıyor.

Avalon Organics olarak %100 bitkisel içerikler kullanarak ve hayvanlar üzerinde hiçbir şekilde deneyler yapmayarak, doğadaki her canlıya verdiğimiz değeri göstermeye kararlıyız.

Hayvanlar üzerinde yapılan testlerle ilgili son yüzyılın en göze çarpan olumlu gelişmesi, AB tarafından getirilen yasak oldu. 2004 yılında kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesini yasaklayan AB, aynı zamanda bu ürünlerin içerikleri için de yapılacak testlerinin azaltılmasını ve sadece yeni içeriklerin test edilmesi şartını ileri sürdü. 2009 yılı Mart ayı itibariyle, ürün içeriklerinin hayvanlar üzerinde testi yasaklanırken, 11 Mart 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kanun onaylandı. Günümüzde yürürlükte olan kanuna göre, AB ülkelerinde hayvanlar üzerinde test edilen kozmetik ürünlerinin raflarda olması yasak.

Hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünlerin ambalajlarında “Not Tested On Animals”, “Cruelty Free”, “Against Animal Testing”, “BUAV Approved” gibi logolarla karşılaşacaksınız.

1996 yılında 7 örgütün oluşturduğu uluslararası geçerliliği olan ve sertikalı CCIC; Avusturya, Belçika, Finlandiya, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD'nin de tanıdığı bir standart getirerek, kozmetik ürünlerini hayvanlarda test etmeyen firmalar için ürün ambalajlarında “sıçrayan tavşan” ikonu ile bilgilendirmeyi başlattı. Bu ikon, yasanın kapsamadığı kozmetik dışındaki ürünler de dahil olmak üzere, markanın satış yaptığı hiçbir ülkede ürün ve içeriklerini hayvanlar üzerinde test etmediğini ifade ediyor.

Avalon Türkiye

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: